Η Ινδία θα αποκτήσει ένα νέο σούπερ μικρό και πάμφθηνο αυτοκίνητο. Και το όνομα αυτού; RE60 από την Bajaj Auto. Για να έχει το Nano της Tata, που είχε πλασαριστεί ως το αυτοκίνητο του λαού, ανταγωνισμό. Η εταιρεία Bajaj Auto φημίζεται βέβαια για την κατασκευή μηχανών και τρίκυκλων αμαξιδίων - από αυτά που χρησιμοποιούν οι Ινδοί ως ταξί για να μετακινούνται σε μικρές αποστάσεις. Γι' αυτό άλλωστε και στην παρουσίαση του νέου μοντέλου της προτίμησε να το αποκαλεί όχι αυτοκίνητο αλλά τετράτροχο όχημα.
Τα στελέχη της Bajaj δηλώνουν πάντως ότι δεν απευθύνονται στον μέσο αγοραστή αυτοκινήτου, αλλά στους οδηγούς αυτών των ιδιότυπων ταξί προσφέροντάς τους πολυτέλειες που δεν είχαν καν ονειρευτεί, όπως παράθυρα, σκληρή οροφή, ζώνες ασφαλείας και πόρτες. Το RE60 αναμένεται να εμφανιστεί στις εκθέσεις αυτοκινήτων μέσα στο 2012. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά υπολογίζεται από παράγοντες της αγοράς σε 2.750 δολάρια, όταν ένα τρίκυκλο αμαξίδιο κοστίζει περί τα 2.200 δολάρια και το Nano 2.600 δολάρια.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ