Για εκτροπή και παράλυση της δημοκρατίας μίλησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τη διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας «μαϊμού».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του για τους «κυβερνητικούς εκβιασμούς» – όπως είπε – ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τους πιστωτές και τους εταίρους γιατί «όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αν ισχύσουν όσα διέρρευσαν στον Τύπο περί ενός νέου εκβιασμού για πράξη νομοθετικού περιεχόμενου σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, «τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους αντιδημοκρατική εκτροπή».

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ. Πρόσκληση προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις για να ανταλλάξουν απόψεις με απώτερο στόχο τη συμφωνία για κοινή προεκλογική δέσμευση απευθύνει η Ενωτική Κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η πρόσκληση απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη Δημοκρατική Αριστερά, το Αρμα Πολιτών (Γ. Δημαράς), τους Ελεύθερους Πολίτες (Β. Οικονόμου) και τους Οικολόγους Πράσινους και είναι για την επόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Βουλής στην οδό Σέκερη. Οπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, «η συνεργασία μας μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής, οι οποίοι θα οδηγήσουν προοπτικά σε μια νέα Κυβερνητική Αριστερά».