Οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και μαστροπίας αλλοδαπών γυναικών που προέρχονται  κυρίως από Βαλκανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου
Εγκλήματος Αττικής.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, υπεύθυνος του ξενοδοχείου και τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί που εργάζονταν σαν σερβιτόροι.

Συγκατηγορούμενοι αυτών είναι και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και τέσσερις επιπλέον αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.

Για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, υποβλήθηκαν εκθέσεις σε βάρος 15 γυναικών (δώδεκα υπηκόων Ρουμανίας και τριών Αλβανίας) οι οποίες εκδίδονταν μέσα στο ξενοδοχείο.

Οι πέντες απο αυτές ήταν ανήλικες, 15 και 16 ετών, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
 
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από