Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη βεβαιότητα ότι μπορεί να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες της εποχής, κατά την ωριαία συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και Επικρατείας Παντελή Καψή.

Από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν το προεδρείο της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε προτροπή του πρωθυπουργού να υποβάλουν προτάσεις για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ αντέτειναν ότι «το κράτος πρέπει να εμπιστευθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι είναι ο μόνος δημόσιος φορέας που έχει ακόμη τις προϋποθέσεις να υλοποιεί γρήγορα και αποτελεσματικά πρωτοβουλίες».

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, η Ένωση προσήλθε στη συνάντηση με τρεις θεματικούς άξονες: τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αναπτυξιακή διέξοδο που μπορεί να δρομολογήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως βασικού μοχλού κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Όπως δήλωσε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της γραφειοκρατίας, που καθυστερούν την υλοποίηση προγραμμάτων και στις χρονοβόρες διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επιβραδύνουν την έκδοση αποφάσεων, καθώς το Συνέδριο δεν εγκρίνει την αναχρηματοδότηση των δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι ιδιαίτερα τονίσθηκε «η καχυποψία και η αντιπαλότητα από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι τουλάχιστον στείρα και δεν επιτρέπεται στην παρούσα συγκυρία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από