Κάθε συζήτηση για μείωση ή πάγωμα μισθών και επί της ουσίας κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) απορρίπτει κατηγορηματικά η ΓΣΕΕ.

Η Γενική Συνομοσπονδία προειδοποιεί με απεργίες και αποφάσισε να επισκεφθεί τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε σκέψη για πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Επίσης η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη στήριξη της 24ωρης παναττικής απεργίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την επόμενη Τρίτη 17 του μηνός.

Κατά τη ΓΣΕΕ είναι σαφές ότι η άρνηση διαλόγου αφορά όλα όσα απαρτίζουν την ΕΓΣΣΕ (μισθούς, αυξήσεις, ωριμάσεις, κοινωνικές παροχές, 13ο και 14ο μισθό). Στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδότες η Συνομοσπονδία θα προσέλθει για να συζητήσει μόνον σοβαρές προτάσεις και άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με το μη μισθολογικό κόστος υπό προϋποθέσεις: θετικά αντιμετωπίζονται οι εισηγήσεις για μείωση των εισφορών κατά 10% (5% για τον εργοδότη και 5% για τον εργαζόμενο) με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναπλήρωση για τα έσοδα των Ταμείων.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί από τη ΓΣΕΕ συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε να δεσμευθούν ότι δεν θα στηρίξουν νομοθετική παρέμβαση για την καταστρατήγηση της ΕΓΣΣΕ.