Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος εμφανίστηκε χθες έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές ή βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου, εφόσον υπάρξουν ανάλογες προτάσεις.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν τη δυνατότητα απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου αθλητικής εταιρείας από πρόσωπα που δεν διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα. Ενα ζήτημα για το οποίο γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των διοικητικών εξελίξεων στην ΠΑΕ ΠΑΟ.

Στο μεταξύ, σήμερα με αφορμή (και) το υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα γίνει ευρύτατη σύσκεψη στη ΓΓΑ, ύστερα από πρωτοβουλία του Πάνου Μπιτσαξή και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Βία, διαιτησία, πειθαρχικός έλεγχος είναι τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί ο ΓΓΑ επισημαίνοντας ότι σε κάποια από αυτά έχουν γίνει βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Από την πλευρά της ΕΠΟ – συνεδρίασε χθες το Διοικητικό της Συμβούλιο – πάρθηκε η απόφαση να μη δεχτεί η Ομοσπονδία όλες εκείνες τις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και τέτοιες διατάξεις είναι μεταξύ άλλων η αναβολή αγώνων, οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ.λπ.

Από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ θα παρουσιαστούν τα στοιχεία που αφορούν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και δείχνουν λιγότερα περιστατικά βίας. Με αυτό το δεδομένο οι ΠΑΕ θα ζητήσουν την (επανα)χρηματοδότησή τους από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Οσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως αν μέχρι τις 15 του μήνα δεν υπάρξει συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, τότε θα προχωρήσει σε αναστολή των πρωταθλημάτων.

n Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να διευθύνει το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, ενώ στον αγώνα Ολυμπιακός – Θρασύβουλος ορίστηκε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Επίσης ορίστηκαν: Τριτσώνης στο Κέρκυρα – Δόξα Δράμας (11/1, 14.00), Κωνσταντινέας στο ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (11/1, 16.00), Σιδηρόπουλος στο Ατρόμητος – Αρης (12/1, 20.00).