Ο εισαγγελέας υπεραμυνόταν της στρατιωτικής έρευνας σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα του 2010 που κόστισε τη ζωή στον τότε πρόεδρο της χώρας Λεχ Καζίνσκι, και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων που ερευνούσαν την υπόθεση.

Ο Πρίζμπουλ διακομίστηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Έπειτα από μία φορτισμένη τοποθέτηση κατά την οποία υπεραμύνθηκε της στρατιωτικής έρευνας και κατέκρινε τις διαρροές στον Τύπο, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βγουν από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου «για να την αερίσει».

Δευτερόλεπτα αργότερα οι δημοσιογράφοι άκουσαν έναν κρότο και επέστρεψαν στην αίθουσα βλέποντας τον εισαγγελέα να κείτεται στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος, με το όπλο δίπλα του, όπως δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Ο Πολωνός πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι δήλωσε σε ανακοίνωσή του «ανήσυχος» για την απόπειρα αυτοκτονίας του εισαγγελέα και ζήτησε από την επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας να παρακολουθεί την κατάσταση.

Κατά τη σύντομη συνέντευξη Τύπου στο Πόζναν της Πολωνίας ο Πρίζμπουλ δήλωσε ότι το γραφείο του στρατιωτικού εισαγγελέα στη δυτική πόλη Πόζναν είχε το δικαίωμα να ζητήσει τηλεφωνικά αρχεία για τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την έρευνα για το δυστύχημα του 2010.