ΗΠΑ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο κήρυξε η κυβέρνηση Ομπάμα τη γενική πρόξενο της Βενεζουέλας στο Μαϊάμι Λίβια Ακόστα Νογκέρα, έπειτα από τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν σε ντοκιμαντέρ πως είχε συζητήσει το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων εναντίον των ΗΠΑ, ενόσω υπηρετούσε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Μεξικό. Η Νογκέρα έχει διορία μέχρι αύριο να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.

ΡΩΣΙΑ

Τη μυστική του βάπτιση επί σοβιετικής περιόδου, εν αγνοία του κομμουνιστή πατέρα του, περιέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έξοδό του από εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης, όπου παρέστη στη λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Σε μήνυμά του, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κάλεσε τους ηγέτες της Ρωσίας να αρχίσουν διάλογο με τους διαδηλωτές.

ΒΕΛΓΙΟ

Αύξηση 10% – αποκάλυψε η εφημερίδα «Het Nieuwsblad» – θα δοθεί φέτος στον Πρωθυπουργό και τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης του Βελγίου και 8% στους υπουργούς, παρότι η νέα κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί για τη μείωση της πρωθυπουργικής και των υπουργικών αποζημιώσεων κατά 5% κατά τον σχηματισμό της στα τέλη του 2011.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ισλαμική κυριαρχία διαφαίνεται μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο, καθώς οι μετριοπαθείς ισλαμιστές μαζί με τους ακραίους σαλαφιστές φαίνεται να κερδίζουν τα δύο τρίτα των ψήφων. Εκτός νόμου επί διακυβέρνησης Μουμπάρακ, η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ο μεγάλος νικητής, καταλαμβάνοντας τουλάχιστον το 41% των εδρών του Κοινοβουλίου. Στην τρίτη και τελευταία φάση της ψηφοφορίας, η συμμετοχή ανήλθε στο 62%.