Στον χορό των κινητοποιήσεων με τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους μπαίνουν από αύριο δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Αύριο μάλιστα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Η αυριανή ατζέντα περιλαμβάνει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης καθώς και το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος, εστιάζοντας κυρίως στην ελεύθερη σύσταση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε να εισηγηθεί αποχή από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.
Η απόφαση αφορά κυρίως δικηγορικούς συλλόγους της περιφέρειας και αποτυπώνει την έντονη αντίδρασή τους στις επερχόμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργώντας και τις τελευταίες κόκκινες γραμμές που έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις σύστασης δικηγορικών εταιρειών.
Κατά της πλήρους απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος, όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη ταχθεί 32 δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από