Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να διευθετήσει συγκεκριμένα θέματα τα οποία το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έχουν θέσεις ως προαπαιτούμενα προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.

Στο νομοθετικό σκέλος η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει εντός των επομένων ημερών τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ εκκρεμεί και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Μέχρι τα τέλη της  επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα. Οι όροι του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων θα λάβουν και την έγκριση της τρόικας.

Από την εξέλιξη του PSI θα κριθεί το κατά πόσο τα ταμειακά διαθέσιμα θα επαρκέσουν προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες έως τον Μάρτιο.

Η παράταση των καταληκτικών προθεσμιών για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και τους τέλους επιτηδεύματος έως τις 20 Ιανουαρίου επέτεινε το ταμειακό πρόβλημα και έχει αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει ειδικούς χειρισμούς προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Καψής: «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί»

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega τη Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά τελικώς θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

«Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι στο τέλος θα ολοκληρωθεί επιτυχημένα. (...) Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δρόμου για να πετύχουμε τη δανειακή σύμβαση και μετά έχουμε ένα μαραθώνιο για να μπορέσει να επανέλθει η οικονομία» είπε.

Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να βγούμε απ' αυτή την κατάσταση, σημείωσε. 

Ο κ. Καψής ανέφερε ότι τα τρία «αγκάθια» είναι οι μισθοί, οι επικουρικές συντάξεις και η εφεδρεία στο Δημόσιο, εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει λυθεί το θέμα με τις επικουρικές και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τον κατώτατο μισθό.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η δανειακή σύμβαση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από