Με αφορμή επιστολή- αναφορά που της απέστειλε η ομάδα Δίας, η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και των αστυνομικών.

Η ομάδα Δίας αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.

Με βάση την εντολή της Ελένης Ράικου αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι να διαπιστωθεί:

*Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κουλούρη αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

*Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ. Κουλούρης.

Η εντολή της κας Ράικου επισημαίνει ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.