Cherchez la femme, όπως λένε και οι Γάλλοι λοιπόν, ή – όπως μεταφράζεται η συγκεκριμένη φράση στα ελληνικά – «αναζητήστε τη γυναίκα».

Οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών αποτελούσαν ανέκαθεν ένα αγαπημένο θέμα για τα ΜΜΕ. Οι έρωτες των γητευτών της μπάλας γίνονται πολλές φορές πρωτοσέλιδο θέμα, ενώ αν προκύψουν και κάποια παραστρατήματα, τότε το ζήτημα ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας στην οποία εργάζεται ο παίκτης και γίνεται παγκόσμιο θέμα.

Κατά καιρούς ο Τύπος αφιερώνει μακροσκελή θέματα για τις όμορφες συμβίες των παικτών, τις σέξι φίλες τους, κάποιο νέο ειδύλλιο, κλπ. Θέματα λίγο – πολύ τετριμμένα.

Αυτό που βλέπουμε, αλλά – πέραν μιας αναφοράς – δεν αναδεικνύεται, είναι ο πρωτότυπος τρόπος που εφευρίσκουν οι ποδοσφαιριστές να πανηγυρίσουν κάποιο γκολ (ή μια άλλη επιτυχία τους) αφιερώνοντάς το στη γυναίκα της ζωής τους.

Ο πανηγυρισμός του Στέλιου Σφακιανάκη μετά το γκολ με την ΑΕΚ ήταν η αφορμή για να αναζητήσουμε τις τυχερές γυναίκες που δέχονται τις αφιερώσεις των ανδρών τους.

Οπως και να το κάνουμε, το γκολ κατά της ΑΕΚ ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Ατρόμητο αλλά και η νίκη, αφού με την κιτρινόμαυρη ομάδα οι Περιστεριώτες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου.

Οταν όμως ο σκόρερ Στέλιος Σφακιανάκης πήρε μια μπάλα από τα παιδιά που βρίσκονταν έξω από το τερέν και την έβαλε κάτω από τη φανέλα του δείχνοντας προς την εξέδρα, ο κόσμος (και οι εκπρόσωποι του Τύπου) στο γήπεδο του Περιστερίου έψαχναν το γιατί. Η πληροφόρηση που έφθασε λίγη ώρα αργότερα αφορούσε το έτερον ήμισυ του μέσου του Ατρομήτου. Η σύζυγός του είναι έγκυος και ο Στέλιος Σφακιανάκης βρήκε αυτό τον τρόπο να της δείξει την αγάπη και την αφοσίωσή του.

Ο Στέλιος Σφακιανάκης έκανε ό,τι κατά καιρούς έχουν κάνει πάμπολλοι συνάδελφοί του. Μόνο που όπως και οι προηγούμενοι, φρόντισε να βάλει κάτω από την αφιέρωση τη δική του υπογραφή.Ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε γκολ που σημειώνει. Κάνοντας με τα δύο του χέρια το σχήμα της καρδιάς. Η αφιέρωση είναι για τη νεαρή σύζυγό του η οποία δεν χάνει τα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Αν και μόλις 25 χρονών, ο Λεονάρντο μετρά 10 χρόνια σχέσης – που μετατράπηκε σε γάμο – με την Καμίλα, η οποία πριν από περίπου τρία χρόνια εγκατέλειψε την πατρίδα της και τον ακολούθησε στην Ελλάδα. Ο δρόμος της καταξίωσης για τον βραζιλιάνο επιθετικό δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Το αντίθετο. Το 2005-2006 που αγωνιζόταν στον Θρασύβουλο, έμενε σε ένα ημιυπόγειο στα Λιόσια. Ο Λεονάρντο και η Καμίλα απέκτησαν πριν από δύο χρόνια ένα κοριτσάκι.

Τον βραζιλιάνο μιμήθηκε πρόσφατα και ο νεαρός άσος του Εργοτέλη Νίκος Κατσικοκέρης μετά το γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο ματς με τη Ξάνθη. Σχημάτισε μια καρδιά και κοίταξε προς την εξέδρα του Παγκρήτιου. Κάποιο λόγο θα είχε…