Στο πρώτο παιχνίδι του 2012 ο Εργοτέλης γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ξάνθη στο Παγκρήτιο Στάδιο και έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί βαθμολογικά.

Eκπληκτικό το παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και την Ξάνθη να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη με κορυφαίο τον Μαρκόφσκι που πέτυχε δύο γκολ.

Η κρητική ομάδα έφτασε πρώτη στο γκολ στο 45′ με τον Κατσικοκέρη. Αλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Λεάλ και με ωραίο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη, κάνοντας το 1-0.

Ο Εργοτέλης μπήκε στην επανάληψη με μια καλή ευκαιρία από τον Κατσικοκέρη, ο οποίος σούταρε άουτ από καλή θέση, αλλά το γκολ αυτή τη φορά το είχε η Ξάνθη. Ο Μαρκόφσκι με εκπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Στο 76′ η Ξάνθη έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και πάλι με τον Μαρκόφσκι, ο οποίος έπειτα από έξοχη σέντρα του Πόι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ιδανική προβολή (1-2).

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Ολίσε (62′ Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82′ Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (65′ Σαρρής).

Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (83′ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (61′ Σταθάκης), Νταρμπιόν (57′ Σουάνης).

Ο Νίκος Καραγεωργίου παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ξάνθης και άφησε ανοιχτό παράθυρο για μεταγραφές.