Σε άλλο μήκος κύματος είναι η ανάλυση που κάνουν στη Δημοκρατική Αριστερά για τον χρόνο των εκλογών, τις οποίες βλέπουν την άνοιξη. Γι’ αυτό άλλωστε προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα «εκλογικό συναγερμό» με διαδικασίες συγκρότησης επιτροπών.

«Εμείς βλέπουμε εκλογές γύρω στον Απρίλιο, όμως το πρωταρχικό μας θέμα δεν είναι να στηθούν κάλπες, αλλά να παραμείνει η χώρα στο ευρώ», υπογραμμίζει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Ο ίδιος τονίζει ότι «θα ήταν καταστροφικό σενάριο η επιστροφή της χώρας στη δραχμή».

Στη ΔΗΜΑΡ βάζουν επίσης πολύ ψηλά το θέμα της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και λένε «όχι» σε μέτρα καταστροφικά για την κοινωνία, όπως η κατάργηση του κατώτατου μισθού.

Την ίδια ώρα στο κόμμα απολαμβάνουν το ρεύμα εισόδου στελεχών που προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ο πρώην δήμαρχος Νικαίας Βασίλης Τράπαλης, αλλά και τον χώρο της τέχνης. Εκτός από τον Γιάννη Μπέζο, για τον οποίο θεωρείται βέβαιη η είσοδος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ σε μη εκλόγιμη θέση, το εγχείρημα στηρίζουν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Γιώργος Αρμένης και Κοραλία Καράντη.