Με… αγκάθια είναι στρωμένος και ο δρόμος εφαρμογής του νέου βαθμολογίου, μετά τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε άλλα μέτρα εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης. Απροθυμία και καθυστερήσεις καταλογίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε μεγάλο αριθμό φορέων, οι οποίοι δεν προχώρησαν στην αποστολή στοιχείων σχετικά με την κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς. Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση οι καθυστερήσεις αυτές, με δεδομένο πως με το νέο καθεστώς η βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων του Δημοσίου συνδέεται άμεσα με τις μισθολογικές απολαβές.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί έντονος προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο, καθώς για όσο διάστημα δεν εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις, το μισθολογικό κόστος δεν περιορίζεται και οι υπάλληλοι εξακολουθούν να λαμβάνουν αποδοχές με το παλαιό καθεστώς. «Διαπιστώνεται ότι μεγάλος αριθμός υπηρεσιών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της υπηρεσίας μας για παροχή στοιχείων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παραπέμποντας σε προηγούμενο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι φορείς του Δημοσίου όφειλαν να ενημερώσουν για την έκδοση των απαιτούμενων διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης του προσωπικού τους στους νέους βαθμούς.

«Η κατάταξη στους νέους βαθμούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εν συνεχεία κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια», διευκρινίζεται στην εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την αποστολή των στοιχείων κατάταξης.