Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα φάρμακά τους οι κάτοικοι του Νομού Αττικής, καθώς οι φαρμακοποιοί δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντι στις πρόσφατες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.

Χθες οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) αποφάσισαν να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, δηλώνοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ρύθμιση του χρέους.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την παύση των κινητοποιήσεων.

Την Τρίτη το απόγευμα οι εκπρόσωποι του κλάδου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, κατά την οποία μεταφέρθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης για αποπληρωμή των ανεξόφλητων χρεών έως τα τέλη Μαρτίου.

Πάντως, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσουν οριστικά για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, επείγουσα επιστολή έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΙΣΑ) στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για τις οφειλές 350 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΔ (ταμείο Δημοσίου) προς τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επανέλαβε και χθες το αίτημα να ανασταλεί η λειτουργία του νέου Ταμείου (ΕΟΠΥΥ) για τέσσερις μήνες, ενώ σήμερα αναμένεται και η απόφαση των ιατρών του ΙΚΑ αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.