ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σε κάθειρξη τουλάχιστον 14 και 15 ετών καταδικάστηκαν από βρετανικό δικαστήριο οι Γκάρι Ντόμπσον και Ντέιβιντ Νόρις για την απρόκλητη δολοφονία του 18χρονου μαύρου Στίβεν Λόρενς το 1993. Κλείνει έτσι μια από τις πιο διαβόητες υποθέσεις φόνων στη βρετανική ιστορία. Ο πατέρας του θύματος πάντως κάλεσε τους καταδικασθέντες να κατονομάσουν και τα άλλα πρόσωπα που έλαβαν μέρος στη ρατσιστική επίθεση.

ΡΩΣΙΑ

Αφέθηκε χθες ελεύθερος ύστερα από κράτηση ενός μηνός ο 34χρονος Σεργκέι Ουντάλτσοφ, ένας από τους πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες κατά του Κρεμλίνου. «Σας ζητώ να μην κάνετε πίσω», είπε στους υποστηρικτές του που τον περίμεναν έξω από τη φυλακή. «Θα διοργανώσουμε νέες ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

ΓΑΛΛΙΑ

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα υποβληθεί προς ψήφιση στη γαλλική Γερουσία το σχέδιο νόμου που καθιστά παράνομη την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Οπως δήλωσαν οι Σοσιαλιστές γερουσιαστές Φιλίπ Καλτενμπάκ και Λικ Καρβουνά, οι ακροάσεις στη Γερουσία για το σχέδιο νόμου που έχει προκαλέσει την μήνιν της Τουρκίας θα γίνουν σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Με τους Αιγύπτιους να ψηφίζουν χθες για δεύτερη ημέρα στο τελικό στάδιο των εκλογών για την Κάτω Βουλή, η Μουσουλμανική Αδελφότητα αναμένεται να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στο Κοινοβούλιο. Το πιο σκληροπυρηνικό ισλαμιστικό κόμμα Αλ Νουρ έρχεται δεύτερο, αλλά η Αδελφότητα θα επιδιώξει πιθανότατα να συγκροτήσει συμμαχία με φιλελεύθερες οργανώσεις.