Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ «η Γαλλία θέλει πιο αυστηρές κυρώσεις και ο Πρόεδρος έχει κάνει δύο συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με αυτό: η πρώτη είναι να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της ιρανικής κεντρικής τράπεζας, ένα σκληρό μέτρο, και η δεύτερη εμπάργκο στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου».

Μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Ζιπέ είπε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την επιβολή τέτοιων κυρώσεων.

«Θέλουμε να λάβουν οι Ευρωπαίοι παρόμοια μέτρα μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας», τόνισε.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele δήλωσε πως «το Ιράν εξακολουθεί να επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων», προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας είναι αρκετά διευκρινιστική στο θέμα αυτό».

Από την πλευρά του το Ιράν, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει πυραυλικές δοκιμές και έχει εκδώσει σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την εξέλιξη του πυρηνικού του προγράμματος, προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην διατάξουν την επιστροφή αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Περσικό Κόλπο.

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού Αταολάχ Σαλεχί προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τεχεράνη θα αναλάβει δράση, εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο επιστρέψει στον Κόλπο, μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων IRNA και Fars.

«Το Ιράν δεν θα επαναλάβει την προειδοποίησή του. Το εχθρικό αεροπλανοφόρο μεταφέρθηκε στην θάλασσα του Ομάν εξαιτίας της άσκησής μας. Προτείνω και επιμένω να μην επιστρέψει στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής του Ιράν.