Μια σπάνια ηχογράφηση του τραγουδιού «As Τears Go By» των Rolling Stones, την ύπαρξη της οποίας ως και ο ίδιος ο Μικ Τζάγκερ (φωτογραφία) αγνοούσε, ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από 48 χρόνια και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε CD.

Η άγνωστη ώς τις μέρες μας ηχογράφηση είχε πραγματοποιηθεί το 1964 στο στούντιο Advision της οδού Νιου Μποντ. Ο Τζον Μάκσγουιθ ήταν μόλις 17 ετών και εργαζόταν ως ηχολήπτης στο στούντιο Advision, όταν οι ανερχόμενοι τότε Rolling Stones πήγαν για ηχογράφηση που θα χρησίμευε ως δείγμα της δουλειάς τους. Μεταξύ των κομματιών ήταν και το «As Tears Go By», ένα από τα πρώτα τραγούδια τους, το οποίο όμως το είπαν κάπως βιαστικά. Αρεσε στον Μάκσγουιθ, όχι όμως και η ερμηνεία του συγκροτήματος που μάλλον έπαιζε ασυντόνιστα.

Οταν έφυγαν όλοι από το στούντιο, ο Μάκσγουιθ έμεινε μόνος και χωρίς να το πει σε κανέναν έκανε ρεμίξ των ηχογραφήσεων, δημιουργώντας μια – δικής του έμπνευσης – εκδοχή του τραγουδιού που αργότερα έγινε επιτυχία από τη Μάριαν Φέιθφουλ και από τους Stones στη συνέχεια.

Τη μια και μοναδική κόπια ο Μάκσγουιθ – οδηγός ταξί πια – την κράτησε ως ενθύμιο στο σπίτι του σε προάστιο του Εσεξ και είναι πρόθυμος να τη δώσει στους Rolling Stones, οι οποίοι θέλουν να ανασύρουν σπάνιες ηχογραφήσεις τους στο πλαίσιο επανέκδοσης κάποιων κλασικών κομματιών τους.