Προηγήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα εξοφληθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, το οποίο τους οφείλει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού, αυτή θα γίνει με την καταβολή της πρώτης δόσης της δανειακής σύμβασης και με απώτατο χρονικό σημείο την 30ή Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου πρότεινε -με επιστολή του- στους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά σε ό,τι αφορά τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία (ΝΑΤ, Ταμείο Επιστημόνων, Υπαλλήλων Τραπεζών και ΔΕΚΟ) εισηγείται ο κάθε σύλλογος να λάβει τις δικές του αποφάσεις.

Η πρόταση αυτή ουσιαστικά «ανοίγει» τον δρόμο για συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα και στον Πειραιά καθώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι των περιοχών αυτών παραμένουν αμετακίνητοι στην αρχική απόφασή τους για χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς.