Αυτή ήταν παρέλαση! Γιατί ο Παναθηναϊκός, δύο ημέρες μετά τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, έκανε τη δική του παρέλαση λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Κέντρο της πόλης.

Στην «άγρια» Τούμπα, οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα έδειξαν θηρία και ήταν διψασμένοι για βαθμούς. Η ισοπαλία-σοκ του Ολυμπιακού μία ημέρα νωρίτερα λειτούργησε ως καλό διεγερτικό για τους άσους του Τριφυλλιού. Ενα γερό ντοπάρισμα! Και στην έδρα του ΠΑΟΚ, ο Λέτο και η παρέα του μπήκαν σαν αφιονισμένοι και θριάμβευσαν. Λένε πως όποιος κάνει νίκες στην έδρα του ΠΑΟΚ διεκδικεί τον τίτλο επί ίσοις όροις. Δεκτό. Τι γίνεται ωστόσο με όσες ομάδες κάνουν περίπατο; Γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε τον ΠΑΟΚ να φαντάζει μικρός, πολύ αδύναμος για να κοντράρει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Αυτά που κάνει ο Φερέιρα δεν έτυχαν απλώς. Πέτυχαν. Ο Πορτογάλος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα 17χρονο παιδί, τον Καπίνο. Δικαιώνεται πανηγυρικά. Βάζει τον Μαρίνο και ο μπακ τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Χρησιμοποιεί τον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος εξελίσσεται σε σκόρερ ολκής. Οσο για τον Λέτο, τι να πούμε πια! Τα τρίγωνα που έκανε ο ΠΑΟ με τον Αργεντινό παικταρά στο χορτάρι δεν είχαν προηγούμενο. Οι παίκτες του Μπόλονι έδειξαν αποσβολωμένοι, δεν μπορούσαν όχι να αντιδράσουν ούτε να παρακολουθήσουν. Επρόκειτο για την πλέον μεστή απόδοση ομάδας του Παναθηναϊκού εδώ και καιρό. Δίχως σταρ τύπου Σισέ, χωρίς βαριά ονόματα, με τον Κατσουράνη αναγεννημένο και την απουσία κλασικού σέντερ φορ να εξελίσσεται ως το μεγάλο πλεονέκτημα του φετινού Παναθηναϊκού. Οξύμωρο μεν, πέρα για πέρα αληθινό δε.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, έμεινε μακριά από την κορυφή. Οι πέντε βαθμοί που τον χωρίζουν από τον ΠΑΟ είναι μεγάλη απόσταση. Δύσκολα θα καλυφθεί καθόσον οι χθεσινοί γηπεδούχοι έχουν δώσει και παραπάνω παιχνίδια. Ο Μπόλονι έβαλε πολλούς μπελάδες στο κεφάλι του και η γκρίνια παίρνει διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα κόντρα στον εντυπωσιακό Παναθηναϊκό ήταν ένα συνονθύλευμα.