Περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η λειτουργία της Βουλής (φωτογραφία) τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Εθνικού Κοινοβουλίου, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών προκειμένου να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια, για τους μισθούς των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των υπαλλήλων και των μετακλητών συνεργατών καθώς και για τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, προβλέπεται ένα κονδύλι που ανέρχεται για το 2012 στα 170.972.000 ευρώ.

Πάντως χρειάζεται η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να υλοποιηθεί η απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την περικοπή ενός επιπλέον μισθού των βουλευτών σε ετήσια βάση, ώστε να βοηθήσουν το επίδομα της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και να εναρμονισθούν οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο με το ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα.

Οι φετινές οικονομίες, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ανέρχονται σε 27.016.000 ευρώ (13,65%) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.