1 Αμα είσαι ξινός άνθρωπος, είσαι ξινός άνθρωπος. Δεν μιλάμε για την Κάρλα, αυτή έχει κάθε δικαίωμα να κρύβει και το πρόσωπό της και τη νεογέννητη κόρη της, την Τζούλια. Για την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν μιλάμε. «Θα προτιμούσα να έδιναν σε αυτό το κοριτσάκι γαλλικό, και όχι ιταλικό όνομα», δήλωσε. «Είναι που είμαι πατριώτισσα». Και αυτή τη γυναίκα θα την ψηφίσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ένα 16%-19% των Γάλλων.
2 Οταν ζεις στη Δύση είναι εύκολο να αποκηρύττεις ως απολίτιστους τους Λίβυους που κακοποίησαν και εξευτέλισαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Είναι επίσης εύκολο να απαξιώνεις όσα έχουν συμβεί στη Λιβύη τους τελευταίους εννέα μήνες, με τη φράση «όλα αυτά για να επιβληθεί η σαρία…». Το δύσκολο είναι να αποφεύγει κανείς τις κρίσεις αφ’ υψηλού και απλώς να ελπίζει το καλύτερο για τα παιδιά που πανηγυρίζουν στην Τρίπολη το τέλος 42 ετών δικτατορίας.

3 Ολη η φρίκη του σεισμού που έπληξε την Ανατολική Τουρκία την Κυριακή αποτυπωμένη σε ένα παιδικό βλέμμα. Ο 13χρονος Γιουνούς ήταν από τους τυχερούς. Εδώ στη φωτογραφία είναι ακόμα παγιδευμένος στα ερείπια του σπιτιού του, το χέρι στον ώμο του είναι άψυχο. Αλλά σε λίγο ο μικρός θα ανασυρθεί ζωντανός. Εως και 1.000 ονόματα εκτιμάται πως θα περιλαμβάνει ο τελικός κατάλογος των νεκρών.

Οι άστεγοι είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
4 Νέοι και λιγότερο νέοι, μακροχρόνια και πρόσφατα άνεργοι προχωρούν βήμα-βήμα και κατόπιν σκαλί-σκαλί μέχρι τα γκισέ του ΟΑΕΔ στο Παγκράτι, για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Οι αριθμοί δεν έχουν μεγάλο νόημα, τα πρόσωπα έχουν. «Ο ελληνικός λαός αξίζει τον σεβασμό μας καθώς και μια βιώσιμη προοπτική για το μέλλον», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ. Στη λέξη «σεβασμό», όλο το σώμα χειροκρότησε. Στη λέξη…
5 Γύρω το χάος, και στη μέση… ο Βούδας. Πιστός στη φιλοσοφία που μελετά, ο μοναχός μοιάζει σαν ανεπηρέαστος από τις πλημμύρες και την καταστροφή (που έχει φτάσει μέχρι και) στο κέντρο της Μπανγκόκ. Ισως να σκέφτεται εκείνο το περίφημο απόφθεγμα του δασκάλου του: «Κάποιοι βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και λένε «Γιατί;». Εγώ βλέπω τα πράγματα όπως ποτέ δεν ήταν και λέω «Γιατί όχι;»». Σαν να έχει εφαρμογή σε πολλές χώρες.

6 Μερικά τέτοια «πετραδάκια» να είχαμε (έγινε και «κούρεμα»), η χαρά μας θα ήταν απείρως πιο αυθεντική από αυτήν της υπαλλήλου των Sotheby’s που προμοτάρει τη «Σταγόνα του Ηλιου», ένα διαμάντι που αναμένεται να «πιάσει» στην επερχόμενη δημοπρασία περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά επειδή δεν τα έχουμε, και να τα είχαμε το πιθανότερο είναι πως θα είχανε πάει στις τσέπες κάποιων ξύπνιων, ας γιορτάσουμε(;) σήμερα το μεγάλο «ΟΧΙ» και βλέπουμε.