Οι παραιτήσεις θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου που είναι η ημέρα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία όμως θα αναβληθεί γιατί το έχει ζητήσει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Η παραίτηση υποβλήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου. Παράλληλα τονίζεται ότι μέχρι τη ΓΣ η παρούσα διοίκηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της ώστε η επόμενη διοίκηση να παραλάβει την καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Μπερδεμένα πράγματα και επειδή κάποιος πρέπει να τα διευκρινίσει, η ΟΜΑΔΑ επικοινώνησε με τους ανθρώπους της διοίκησης εκ μέρους της οποίας ο κ. Καπετανάκης έκανε τις εξής δηλώσεις: «Θεωρούμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει μια λειτουργία που πρέπει να είναι εξασφαλισμένη. Τότε θεωρούσαμε ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή προπονητή, γι’ αυτό τον αλλάξαμε. Η ημερομηνία της πρόσληψής του συνέπεσε με την παραίτηση. Αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί τα προβλήματα είναι τόσο πολλά, τα οποία δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και θα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το ότι το βγάζουμε τώρα προς τα έξω δεν προέρχεται από την ήττα στο Ηράκλειο, αλλά γιατί καταλαβαίνουμε ότι το ποτάμι έχει φουσκώσει, δηλαδή τα προβλήματα είναι τεράστια και τα γνωστοποιούμε. Τι πιο λογικό να γίνει νέα αρχή; Δεν είναι μπερδεμένο. Το ανακοινώνουμε τώρα για να θέσουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν. Τα πάντα όμως στην ΠΑΕ τρέχουν και λειτουργούν κανονικά και δεν μπορούμε να φύγουμε πριν αποφασίσει η ΓΣ, γιατί τότε η ομάδα θα πήγαινε στο Πρωτοδικείο».

Και μέσα σ’ όλα αυτά έχουν κυκλοφορήσει σενάρια ότι ο πολυεκατομμυριούχος Ρώσος Ρόλαντ Ισάεφ ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ, ο άνθρωπος δηλαδή που όπως λένε οι πληροφορίες, είναι πίσω από την Petit Chateau.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ

Oι 8.000 οπαδοί που επένδυσαν στη διασκέδασή τους στο Παγκρήτιο αποζημιώθηκαν στο 100% από το θέαμα και δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα.

Και σ’ αυτό το παιχνίδι είχαμε διακοπή, στο 26′ για 5 λεπτά, λόγω αντικυβερνητικού πανό που αναρτήθηκε στη θύρα 4. Επίσης φώναζαν συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού. Τελικά οι οπαδοί το κατέβασαν και το ματς συνεχίστηκε.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης ήταν ο Μάντζιος (δύο γκολ) και ο Σουμπίνιο (πολύ καλή απόδοση και ένα γκολ). Η ΑΕΚ ήταν άξια της μοίρας της.

Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 12′ με πλασέ του Μάντζιου από πολύ πλάγια θέση (1-0) και παρ’ ότι η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, η γηπεδούχος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 με τον Σουμπίνιο στο 49′.

Η συνέχεια ανήκει στην Ενωση. Με κορυφαίο και πάλι τον Λεονάρντο ανέλαβε την πρωτοβουλία, μείωσε (2-1) με δυνατό σουτ του Μπέλεκ στο 60′ και αφού οι παίκτες της έχασαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, ο ΟΦΗ στο 81′ τελείωσε οριστικά το ματς και πάλι με τον Μάντζιο που δέχτηκε πάσα του Σουμπίνιο (3-1). Πολύ καλή η διαιτησία του Στυλιάρα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε: «Ηταν μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Είχα πει ότι για να έχει αντίκρισμα ο βαθμός της Τούμπας, έπρεπε να κερδίσουμε. Κάτι που το κάναμε. Είχαμε πλάνο και σχέδιο στο παιχνίδι μας. Κλειδί του αγώνα ήταν το 2-0 και παρά το γκολ που δεχτήκαμε δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι σε καμία περίπτωση.

Ο Νίκος Κωστένογλου δήλωσε: «Θεωρώ ότι χάσαμε δίκαια. Δεχτήκαμε πρώτοι γκολ και αυτό μας κόστισε. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών, αλλά σε ένα τέτοιο ματς θα πρέπει να περιορίζουμε τα λάθη. Τη δεδομένη στιγμή όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Προσπαθήσαμε, είχαμε μια σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν σκοράραμε. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου δεχτήκαμε πάλι γκολ που δυσκόλεψε το ματς».

n Πριμ 20.000 ευρώ θα μοιραστούν οι παίκτες του ΟΦΗ.