Η ανώμαλη προσγείωση της Μπάγερν στην Κάτω Σαξονία και η σκληρή απάντηση της Ντόρτμουντ στους επικριτές της δίνουν νέο χρώμα στην Μπουντεσλίγκα.

Το Αννόβερο νίκησε 2-1 τους υπερόπτες Βαυαρούς οι οποίοι μέχρι χθες πίστευαν, πλην του Φραντς Μπεκενμπάουερ, πως θα κατακτήσουν τον φετινό τίτλο διά περιπάτου.

Τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Νορβηγός Μοχάμεντ Αμπντελάουι, ο οποίος χθες γιόρταζε τα 26α γενέθλιά του.

Ο Αμπντελάουι νίκησε από το σημείο του πέναλτι στο 23ο λεπτό τον Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος δέχτηκε το πρώτο του γκολ ύστερα από 770 αγωνιστικά λεπτά στην Μπουντεσλίγκα. Πέντε λεπτά μετά το γκολ αποβλήθηκε ο αμυντικός της Μπάγερν Τζερόμ Μπόατενγκ, ανοίγοντας τον δρόμο στον Πάντερ για το δεύτερο γκολ (50′). Το τέρμα της παρηγοριάς για τους Βαυαρούς σημείωσε ο Αλάμπα.

Πριν από το παιχνίδι ο προπονητής της Μπάγερν Οτμαρ Χίτσφελντ δήλωνε πως η ομάδα του είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία του συλλόγου και είναι έτοιμη να γράψει ιστορία.

n Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Ντόρτμουντ πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση συνέτριψε 5-0 την Κολωνία.

«Παίξαμε όπως στο playstation» δήλωσε ο πιο έμπειρος παίκτης της Σεμπάστιαν Κελ, ο οποίος δέχτηκε πριν από το παιχνίδι τηλεφώνημα από τον πεντάχρονο γιο του ο οποίος του είπε να μη γυρίσει σπίτι αν δεν πετύχει γκολ η ομάδα. Η ήττα από τον Ολυμπιακό είχε προκαλέσει σοκ στους πρωταθλητές, που δέχτηκαν σκληρή κριτική από τον Τύπο αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας.

n Στα άλλα ματς: Καϊζερσλάουτερν – Φράιμπουργκ 1-0, Νυρεμβέργη – Στουτγάρδη 2-2, Αμβούργο – Βόλφσμπουργκ 1-1, Χέρτα – Μάιντς 0-0, Χόφενχαϊμ – Γκλάντμπαχ 1-0, Αουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 1-1, Λεβερκούζεν – Σάλκε 0-1.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 22, Ντόρτμουντ 19, Σάλκε και

Αννόβερο 18.