Κυκλοφορεί ελεύθερο – και όχι υποχρεωτικά διασταυρωμένο δημοσιογραφικά – στο Διαδίκτυο εδώ και μέρες το στόρι διοικητή μεγάλου κρατικού οργανισμού, επί χρόνια στελέχους σε θυγατρικές τού εν λόγω οργανισμού.

Οπου αναφέρεται, με αποσπάσματα και φωτοτυπίες από τα αντίστοιχα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, πως ο εν λόγω διοικητής φρόντισε να προσλάβει ως γραμματέα την κουνιάδα του (ε, δεν είναι και το μεμπτότερον του κόσμου να θέλει έναν δικό του άνθρωπο δίπλα του κοτζάμ διοικητής) ή πως με άλλο ΦΕΚ φρόντισε να μετατάξει τη σύζυγό του από θυγατρική του κρατικού οργανισμού του όπου εργαζόταν ως συμβασιούχος σε θέση μονίμου δημοσίου υπαλλήλου Διοικητικού – Οικονομικού, βαθμού Β’.

Και στη συνέχεια με άλλο ΦΕΚ να την μετατάξει από εκεί σε υψηλό κρατικό όργανο, που παρέχει πολύ καλύτερο μισθό και επιδόματα.

Ελα όμως που το αντελήφθη υπουργός και έσπευσε, με άλλο ΦΕΚ, να ακυρώσει τη μετάταξη της συζύγου του διοικητή και… Ποιος ξέρει τι άλλο ΦΕΚ που δεν ξέρουμε ακολούθησε.

Το ωραιότερο σε αυτή την ωραία ιστοριούλα μετατάξεων και βολεμάτων δεν είναι αυτά καθαυτά τα βολέματα. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια κι οι Ελληνάρες του Δημοσίου σε ρουσφέτια και «δόντια».

Το ωραιότερο είναι πως κατάφεραν σε διάστημα ελάχιστων μηνών να εκδώσουν, ταχύτατα, τόσες αποφάσεις και να προλάβουν να δημοσιευθούν και σε τέσσεραπέντε συναπτά ΦΕΚ!

Να ήταν για καμιά σοβαρή υπόθεση, δημόσιας υγείας (π.χ. με τα σκουπίδια) ή με άλλο σημαντικό θέμα που αφορά όλους τους έλληνες φορολογούμενους, ειδικά αν ήταν υπέρ τους, δεν θα έφτανε χρόνος και βάλε για να βγει η απόφαση, να καθαρογραφεί, να ελεγχθεί, να διορθωθεί, να ξανακαθαρογραφεί και να φτάσει να δημοσιευτεί ένας Θεός ξέρει πότε!

Το ωραιότερο λοιπόν είναι αυτό: πώς τα κατάφεραν όλοι, διοικητής, υπουργοί και λοιποί καθαρογραφείς, γραμματείς και φαρισαίοι, να είναι τόσο σύντομοι και αποτελεσματικοί. Εύγε!

Φοίβη