Η συνάντηση γίνεται μια ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, όπου και αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη κρίση χρέους που ταλανίζει το ευρώ.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συνομίλησε τηεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της ΚΟ του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους καθώς και για το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης πραγματοποίησαν τηλεφωνική διάσκεψη, με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στο οποίο εκπροσωπούνται οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.