Το ΕΒΕΑ ζητά την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν καταστροφές.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο γνωστοποίησε ότι προέβη σε καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εννέα τραπεζικά καταστήματα, έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ σε ορισμένες σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων, το συνολικό κόστος των οποίων, κατά δήλωση των επιχειρηματιών, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Ο κ.Μίχαλος στην επιστολή του επισημαίνει ότι: «Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας ζητά να εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι «για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από