Έτσι, κανονικά θα εκτελούνται από αύριο στις 6 το πρωί, οπότε και λήγει η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα δρομολόγια των πλοίων.

Η απεργία των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα σε πολλά νησιά.

Παρά την απεργία πάντως, τρία πλοία από την Κρήτη κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στον Πειραιά κατέπλευσε χθες το βράδυ στις 10.45 το Κνωσσός Παλλάς, προερχόμενο από το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ στις 4.10 και στις 6.05 τα ξημερώματα έφτασαν το Superfast 12 και Κρήτη Ι, αντίστοιχα.

Η απεργία των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα σε πολλά νησιά.

Σχολιάζοντας την απεργία των ναυτεργατών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έκανε λόγο για σημαντική επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών και εκτίμησε πως έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.

«Εάν πτωχεύσει η επιβατηγός ναυτιλία, η ναυτική ανεργία θα ανέλθει στα ύψη με τραγικά όμως αποτελέσματα για όλους ναυτικούς νησιώτες και πλοιοκτησία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η ΠΝΟ ζητεί από την κυβέρνηση τη διατήρηση του Ταμείου (ΝΑΤ) με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα.

Επίσης οι Έλληνες ναυτικοί αξιώνουν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.