Tο τελευταίο της χαρτί στην υπόθεση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας Γιούργκεν Κλοπ βλέπει με ρεαλισμό την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, αλλά είναι ευκαιρία για εμάς το ματς με τον Ολυμπιακό, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το χειρότερο σενάριο είναι να απολαύσουμε την εμπειρία, να πάρουμε τα χρήματα από τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και είμαστε έτοιμοι για όλα».

Πάντως, ο κ. Κλοπ μετά τη βαριά ήττα της Ντόρτμουντ από τη Μαρσέιγ (3-0), σε δηλώσεις του στη «Bild» είχε μιλήσει για δύο νίκες (εκτός – εντός) επί του Ολυμπιακού: «Το τελικό σκορ στο ματς με τη Μαρσέιγ μάς αδικεί. Ωστόσο δεν θα έχουμε πρόβλημα να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Θα κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και θα επανέλθουμε σε τροχιά πρόκρισης».

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούκας Μπάριος, ενώ ο Πάτρικ Οβομογέλα θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες.

Η άφιξη της αποστολής της Ντόρτμουντ έχει προγραμματιστεί σήμερα (13.30) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του «Γ. Καραϊσκάκης» (19.30). Μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση των Γερμανών στο φαληρικό γήπεδο.

Ο 34χρονος Ολλανδός Μπας Ναϊχάους, ο οποίος είναι κρεοπώλης στο επάγγελμα, θα διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση. Είναι το πρώτο παιχνίδι του ολλανδού διαιτητή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπας Ναϊχάους έχει σφυρίξει ένα παιχνίδι ελληνικής ομάδας. Την περυσινή σεζόν τον αγώνα ΑΕΚ – Χάιντουκ 3-1 για το Γιουρόπα Λιγκ.

Οσον αφορά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης Ολυμπιακού – Ντόρτμουντ είναι πολύ πιθανόν να μεταδοθεί από την ΝΕΤ (21.45). Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε, με έγγραφό της στην ΠΟΣΠΕΡΤ να εξαιρεθεί από την απεργία η μετάδοση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να δοθεί ειδική άδεια, παρά την στάση εργασίας των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αποφασίσει σήμερα επί του αιτήματος, και είναι πλέον πολύ πιθανό να δοθεί η άδεια μετάδοσης του αυριανού αγώνα από την ΝΕΤ.