Το απεργιακό κύμα που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την Ελλάδα προβληματίζει την Ντόρτμουντ αλλά κυρίως τους οπαδούς της.

Η γερμανική ομάδα θα αφιχθεί αύριο στην Αθήνα για το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, αλλά οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις για την Τετάρτη αποθάρρυναν πολλούς από τους οπαδούς τους για να κάνουν το ταξίδι στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Ντόρτμουντ επισκέπτεται την έδρα των Ερυθρολεύκων σε μία περίοδο που όπως αποδεικνύουν οι νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα, με αποκορύφωμα την επικράτησή της επί της Βέρντερ στη Βρέμη (2-1) αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για μεγάλο διάστημα, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το υπογράμμισε άλλωστε και ο αμυντικός της, Νέβεν Σούμποτιτς, δηλώνοντας πως «είμαι βέβαιος ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Ο Σούμποτιτς τόνισε επίσης πως με τη νίκη στη Βρέμη η ψυχολογία των συμπαικτών του βρίσκεται στα ύψη.

Η Ντόρτμουντ ανέβηκε στην τρίτη θέση με 16 βαθμούς, έξι λιγότερους από την εξωπραγματική Μπάγερν που παίζει τους αντιπάλους της σαν τη γάτα με το ποντίκι: αυτή τη φορά συνέτριψε τη Χέρτα με 4-0 σημειώνοντας τρία γκολ από το 5ο ώς το 13ο λεπτό! Ο προπονητής της Χέρτα και παλιός παίκτης της Μπάγερν, Μάρκους Μπάμπελ, ευχαρίστησε τους Βαυαρούς που λυπήθηκαν την ομάδα του και δεν πέτυχαν διπλάσιο σκορ.

Μπίρες και κέρματα εκτόξευσαν οι οπαδοί της Σάλκε εναντίον του πρώην διεθνούς ρέφερι Μάρκους Μερκ που είχε ρόλο σχολιαστή στο παιχνίδι με την Καϊζερσλάουτερν (1-2). Οι οπαδοί της Σάλκε θεωρούν πως ο Μερκ με μία απόφασή του σε παιχνίδι του 2001 στέρησε από την ομάδα τους τον τίτλο της πρωταθλήτριας .

Στα άλλα ματς: Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν 2-2, Μάιντς – Αουγκσμπουργκ 0-1, Στουτγάρδη – Χόφενχαϊμ 2-0, Βόλφσμπουργκ – Νυρεμβέργη 2-1, Φράιμπουργκ – Αμβούργο 1-2, Κολωνία – Αννόβερο 2-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 22, Γκλάντμπαχ 17.