Οι επαφές των δύο υπουργείων ξεκίνησαν από χθες για τη διάθεση στρατιωτικών οδηγών για τα απορριμματοφόρα.

Το υπ. Εθνικής Άμυνας πληροφόρησε το υπ. Εσωτερικών ότι υπάρχουν 170 στρατιωτικοί οδηγοί, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους. Προς το παρόν, η απόφαση αφορά μόνο την Αθήνα.

Πρόκειται για μονίμους υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες διαφόρων βαθμών, όλοι με επαγγελματικό δίπλωμα.

Αύριο, ενδέχεται να διατεθούν άλλοι 50-60 οδηγοί, ενώ υπάρχει καταρχήν σκέψη να συνοδευτούν από αριθμό στρατιωτών που θα μαζεύουν τα σκουπίδια και θα τα φορτώνουν στα οχήματα.

Για το όλο θέμα, υπήρχε από χθες συννενόηση μεταξύ του υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη και του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου με την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών (κ.κ. Καστανίδη και Κουκουλόπουλο).

Έκκληση ΑΔΕΔΥ

Έκκληση στην διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, να φροντίσει, διαθέτοντας το ανάλογο προσωπικό, για την αποκομιδή των απορριμμάτων (εκτός από τους χώρους των νοσοκομείων, σχολείων, λαϊκών αγορών) και στους δρόμους στους οποίους πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ (19 και 20 Οκτωβρίου 2011).

Ο λόγος που η ΑΔΕΔΥ, ζήτησε κάτι τέτοιο είναι -όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της- για να μην προκύψουν προβλήματα, δυσάρεστα και επικίνδυνα γεγονότα (φωτιές κλπ) με τη χρήση των απορριμμάτων.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και απόπειρα ποινικοποίησης των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, που, όπως σημειώνει, «επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, οι οποίοι τώρα σαστισμένοι παρακολουθούν την καθολική αποδοκιμασία της πολιτικής τους».