Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κρίνεται σήμερα η προσφυγή του Δήμου Αθηναίων ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους, την οποία αποφάσισαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η υπόθεση είχε οριστεί να συζητηθεί το περασμένο Σάββατο λόγω του κατεπείγοντος και παρ’ ότι τα δικαστήρια ήταν κλειστά.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν αναβολή καθώς λόγω της αποχής του κλάδου τους δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο για να παραστούν στη δίκη. Ωστόσο, το αίτημά τους απορρίφθηκε και στη συνέχεια υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης του προέδρου του δικαστηρίου και η συζήτηση διακόπηκε για σήμερα το πρωί που πρώτα θα συζητηθεί η αίτηση εξαίρεσης και στη συνέχεια θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Τον δρόμο των δικαστηρίων αναμένεται να ακολουθήσει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος θα ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να προχωρήσει στο άνοιγμα του σταθμού μεταφόρτωσης.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απέναντι στους δημάρχους. Οπως σημειώνει ο κ. Σγουρός η παρέμβαση της περιφέρειας γίνεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «η αρμοδιότητα της αποκομιδής των απορριμμάτων ανήκει στους δήμους» οι οποίοι και έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.