Σειρά συναντήσεων με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα, κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πραγματοποιήσει επαφές με σημαντικούς παράγοντες της αυστριακής κυβέρνησης και διεθνών οργανισμών αλλά και επιχειρηματικούς φορείς. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο υπουργός για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, την ενίσχυση της ρευστότητας στη χώρα μας αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα έχει συναντήσεις με τον αυστριακό υπουργό Οικονομίας, τον πρόεδρο του Αυστριακού Συνδέσμου Βιομηχανιών (IV), καθώς και με στελέχη μεγάλων αυστριακών επιχειρήσεων που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και ο Αυστριακός Σύνδεσμος Βιομηχανιών με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ηδη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Χρυσοχοΐδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες συναντήσεις με γερμανούς και Γάλλους επιχειρηματίες αλλά και εκπρόσωπους των επιχειρηματικών φορέων των χωρών αυτών.
Η χρηματοδότηση. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα, κατά τις συζητήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, συμφωνήθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα είναι η χρηματοδότησή τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές προβλέπει, μεταξύ των άλλων, και τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην κρατική γερμανική επενδυτική τράπεζα KFW, ο οποίος θα ονομάζεται «Ελλάδα» και θα αφορά αποκλειστικά τη χρηματοδότηση γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στη χώρα μας.
Παράλληλα δρομολογείται η δημιουργία ελληνικής τράπεζας χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από