Το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν ανέδειξε νικητή. Η πρεμιέρα τού Κωστένογλου στον πάγκο της Ενωσης δεν συνοδεύτηκε με νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός απέτυχε να συνεχίσει με επιτυχία την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το 1-1 δείχνει ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν ψυχωμένη και με παίκτες που τα έδωσαν όλα. Ο Ολυμπιακός μοιάζει καλύτερη ομάδα, αλλά δεν το επιβεβαιώσε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Τα δύο γκόλ ήταν υπέροχα: στο 23′ ο Μιραλάς ξέφυγε από τα αριστέρα, απέφυγε τον Μανωλά και με καταπληκτικό σουτ σημείωσε το 0-1. Η ισοφάριση για την ΑΕΚ ήρθε στο 43′ με έξοχο σουτ του Λεονάρντο, ένα σουτ που άφησε ακίνητο τον Κονστάντσο(1-1).

Η ΑΕΚ είχε την ατυχία να χάσει στο 43′ τον Γκούντιονσεν. Ο Ισλανδός μεσοκυνηγός αποχώρησε με κάταγμα, ύστερα από σύγκρουσή του με τον Κοστάντσο. Στο δεύτερο ημίχρονο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαλβέρδε άλλαξε τα πλάνα του και προώθησε στη μεσαία γραμμή τον Μοντέστο, φέρνοντας σε θέση δεξιού μπακ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ετσι, πέτυχε μια ισορροπία, καθώς στην αρχή ο Λεονάρντο είχε δημιουργήσει προβλήματα με την ταχύτητά στον Γάλλο αμυντικό του Ολυμπιακού.Από τους καλύτερους της ΑΕΚ ήταν ο Βάργκας-ο μέσος κράτησε όλο το κέντρο. Από τον Ολυμπιακό, πολύ θετικός ο Ορμπάιθ, ενώ ο Φετφατζίδης δημιούργησε αρκετές καταστάσεις με την εκρηκτικότητά του. Τώρα, οι δύο μονομάχοι στρέφονται στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο διαιτητής Κωνσταντινέας απέτυχε. Θέλησε να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα και έδειξε νωρίς κάρτες, με αποτέλεσμα να μην αποφύγει τις αποβολές. Στο 87′ είδε δεύτερη κάρτα ο Μάκος και στο 89′ ο Μοντέστο. Αποβλήθηκε επίσης ο Μητρόπουλος από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κίτρινες:Βάργκας, Μανωλάς, Λαγός, Γκούντιονσεν, Χολέμπας.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Λεονάρντο(76′ Κάρλος), Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Γκούντιονσεν(43′ Καφές), Λυμπερόπουλος, Γεωργέας(85′ Κοντοές).

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα(90′ Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ(46′ Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Αμπντούν(63′ Φετφατζίδης).

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 1-1