X Για τον Ράιαν Aνταμς (όχι τον Μπράιαν) τα νέα είναι πολύ καλά και ακούγονται καλύτερα στο καινούργιο του «Ashes & Fire». Με ψυχή και αληθινό πάθος τραγουδάει σαν να ξεκινάει τώρα, σαν να θυμάται μόλις αμυδρά τον παλιό του εαυτό που κάθε χρόνο είχε καινούργιο δίσκο. Ο Ράιαν Ανταμς (όχι ο Μπράιαν, έτσι;) βγήκε τελικά από τη φωτιά. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα, είχε να παλέψει με μια πάθηση του αυτιού που επηρεάζει την ισορροπία και περιστασιακά την ακοή.

X Το «Ashes & Fire» (σόλο άλμπουμ) είναι η απόδειξη ότι o Ράιαν Ανταμς τα κατάφερε. Οι κριτικές το συγκρίνουν με το θρυλικό «Heartbreaker». Μια δήλωση αγάπης, ροκ, ψυχεδέλεια, μελωδία – σκέτο συναίσθημα. Ακούς το «Ι Love You But I Don’t Know What to Say» και δεν πειράζει αν συγκινηθείς.

X Είναι καλός στις ταχύτητες και από αυτούς τους τύπους που απολαμβάνουν λίγο μυστήριο πίσω από παραπλανητικά ονόματα και λίγο electro θόρυβο για τον δρόμο. Ο Καβίνσκι. Ο γάλλος παραγωγός που πατάει γκάζι, συνοδεύοντας το ανέκφραστο πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ στο «Drive». Λέει ο Καβίνσκι: «Οχι, δεν είμαι μουσικός. Παίζω πιάνο με τα δυο δάχτυλα, συνεπώς, μουσικός δεν είμαι». Ακούς το υποβλητικό «Night Call» (με φωνητικά από τη Lovefoxxx των CSS) θεοσκότεινο και υποβλητικό.

X Εντάξει τα δικά της, αλλά τι ακούει η Μπγιορκ; «Τελευταία άκουσα Oval, James Blake, Joanna Newsom, Dirty Projectors, Micachu, Antony, κάποια καλά r’n’b τις νύχτες της Παρασκευής. Πράγματα από θεσπέσιες συχνότητες, soul μουσική από τα 60s, από τη Nότια – Aνατολική Ασία, έχω μια μεγάλη συλλογή από playlist με επιλογές από αυτό που ο κόσμος θα έλεγε world music, αν και νομίζω πως είναι απαίσιος όρος, μουσικές από διάφορα μέρη και εποχές» είπε το ξωτικό.