Δέκα ημέρες πριν από τη σύλληψη της συμμορίας των ληστών με τα Καλάσνικοφ η Αστυνομία βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με δύο από αυτούς, αλλά τους έχασε μέσα από τα χέρια της! Η «συνάντηση» έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου, όπου ο Ερμίρ Μέτα έδινε το «παρών» κάθε 1η και 16η του μηνός για υπόθεση με κατοχή ναρκωτικών, για την οποία είχε καταδικαστεί ένα χρόνο πριν.

Τον Μέτα είχε μεταφέρει με τη μοτοσικλέτα του ο Σωκράτης Μενίκος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τη συμμετοχή του στη συμμορία και αναγνωρίστηκε από τη 47χρονη στην Ηλιούπολη ως ένας από τους βιαστές της.

Οι διωκτικές Αρχές είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη του Μέτα ύστερα από την ένοπλη εισβολή στο σπίτι της Γλυφάδας, όπου η συμμορία των αλβανών κακοποιών κατά τη διάρκεια της ληστείας κακοποίησε σεξουαλικά και την 33χρονη μητέρα διδύμων.

Η συμμετοχή του Μέτα σε αυτή τη ληστεία επιβεβαιώθηκε από στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, αλλά και από τον κοριό της ΕΥΠ που παρακολούθησε ορισμένα τηλεφωνικά νούμερα με υπόδειξη της Ασφάλειας.

Ετσι οι αστυνομικοί ψάχνοντας το αρχείο ατόμων που είχαν συλληφθεί στα όρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής βρήκαν πως ο Μέτα θα έπρεπε την 1η Οκτωβρίου να πάει να δώσει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου.

Ελλείψει όμως αστυνομικής δύναμης, όπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., διατέθηκαν μόνο 2 αστυνομικοί στους οποίους αρχικά ανατέθηκε η παρακολούθηση του Μέτα.

ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ. Οι δύο Αλβανοί πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και ακολούθως επιβιβάστηκαν στη μηχανή τους με κατεύθυνση προς τη Δάφνη.

«Ο οδηγός ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατόρθωσε να διαφύγουν», σημειώνεται στο διαβιβαστικό σημείωμα με τα στοιχεία της υπόθεσης που στάλθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αναζήτησή τους όμως δεν συνεχίστηκε ελλείψει διαθέσιμων αστυνομικών!

Τις ίδιες ημέρες στην Ασφάλεια είχε δοθεί η πληροφορία πως στην περιοχή του Νέου Κόσμου κινείται και άλλος της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ.

Ο πληροφοριοδότης έδωσε στους αστυνομικούς ακόμη και τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν συνήθως ο 24χρονος Ενέα Πάνο. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα του Πάνο.

Το «δώρο» όμως που προέκυψε από την έρευνα ήταν πως στην ιδιοκτησία του πατέρα του Πάνο ανήκε και ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι κακοποιοί στις 21 Σεπτεμβρίου όταν εισέβαλαν στο σπίτι 25χρονης στου Παπάγου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν βεβαιωθεί πως είχαν εντοπίσει τη συμμορία των ληστών με τα Καλάσνικοφ, αλλά μέχρι να καταφέρουν να τους συλλάβουν εκείνοι πρόλαβαν και έκαναν ένα από τα πιο σκληρά τους εγκλήματα, με τη ληστεία και τον βιασμό 47χρονης μέσα στο σπίτι της στην Ηλιούπολη.

Η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει στρέψει τις έρευνες της στον εντοπισμό του Τιτι, του Λέλι, του Αρτζάν Ντότσι και ακόμη τριών Αλβανών αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι οποίοι συνδέονταν με τη συμμορία.