Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν εξαγγείλει από αύριο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τα φορολογικά μέτρα.

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Κανονικά θα λειτουργήσει μόνο ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Στις 18, 19 και 20 του μήνα θα μείνουν ακινητοποιημένα και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός. Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 του μήνα, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα τραβήξουν χειρόφρενο και τα ταξί, αλλά και τα φορτηγά, ενώ είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. Από αύριο έως και την Τετάρτη θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπήρξε εκ μέρους του υπουργείου ρητή δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει στη μεταφορά δικαστηριακής ύλης, όπως συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις, διαταγές πληρωμής και κληρονομητήρια.

Πρόταση για απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 24 Οκτωβρίου με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, καταθέτουν σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις του, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Και οι δυο παρατάξεις ανακοίνωσαν ότι αντιδρούν στο νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία προτείνοντας στον κλάδο κινητοποιήσεις διαρκείας.