«Ξεχνάμε το θεμελιώδες, ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ευρωζώνης. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση από κανέναν, ούτε από εμάς ούτε από τους Ευρωπαίους», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως δεν θα γίνουν άλλες κρατικοποιήσεις τραπεζών, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέτες είναι πολλαπλώς διασφαλισμένοι.

«Εάν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα παραδοσιακό και κατά βάθος ανόητο σχέδιο κρατικοποίησης των τραπεζών, αυτό να είναι βέβαιοι ότι δεν θα το δουν», δήλωσε.

«Αυτό που θα δουν θα είναι ένα σχέδιο ισχυροποίησης, ένα σχέδιο κεφαλαιακής ανασύνταξης του τραπεζικού μας συστήματος, ώστε να μπορέσει ανταγωνιστικά και με όρους ιδιωτικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε μεσογειακό επίπεδο να παίξει έναν ρόλο που του αναλογεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πώληση ποσοστών σε κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες, όπως η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, που έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου.