Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν:

Στο συλλαλητήριο  (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 13:00 στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.

Στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11 πμ, στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, κηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας αύριο και την Πέμπτη, από 11 εως 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2μ.μ.έως 5 μ.μ. για την απογευματινή.

Στην ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι γίνονται μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, που ξεπερνούν, όπως λένε,  ακόμα και το 40%.

 Όπως τονίζουν οι καθηγητές οι μειώσεις αφορούν «ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 ευρώ και μείωση από 20-40%  ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006».

Την ίδια ώρα, την αντίδραση τους στο πολυνομοσχέδιο για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο εκφράζουν και οι δάσκαλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), όπου μεταξύ άλλων τονίζεται  ότι με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο «η κατακρεούργηση των νέων εργαζομένων και η αφαίμαξη των
παλιών είναι ο κοινός τόπος». 

Για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια η ΔΟΕ κηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας.   

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από