Ο Γιώργος είναι μακράν ο πιο αθλητικός τύπος που έχει χρηματίσει πρωθυπουργός σ’ αυτή τη χώρα. Μπορεί, τα δημοσιεύματα του Τύπου της συντηρητικής παράταξης να περιέγραφαν με θαυμασμό το πόσο «αθλητικός τύπος» ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά προηγούμενο ανάλογο του σημερινού Πρωθυπουργου δεν υπάρχει.

Γυμνάζεται καθημερινά σχεδόν, ασκείται με επιμέλεια επαγγελματία αθλητή και έχει επιδόσεις ανάλογες – απο το ποδήλατο και το κανό ώς τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Τίποτε πάνω του δεν δείχνει ότι βρίσκεται στο κατώφλι της 7ης δεκαετίας της ζωής του.

Τίποτε εκτός απο ένα – εντελώς χαρακτηριστικό πλέον: μέσα σε δύο χρόνια άσπρισε εντελώς. Οι φωτογραφίες του 2009, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία, συγκρινόμενες με τις σημερινές, είναι ο αδιάψευστος μάρτυς. Το ίδιο

και τα βίντεο. Που τον έχουν καταγράψει (εκείνο τον πρώτο καιρό) να ανεβαίνει τρέχοντας και δυο δυο τα σκαλιά του Μαξίμου. Τώρα είναι όλα διαφορετικά.

Μιλάει λίγο, κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του, είναι συνέχεια με το iΡad στο χέρι ακόμη και στις κυβερνητικές συσκέψεις, δεν χαμογελάει, δεν βγαίνει έξω συχνά για φαγητό, γενικά δείχνει, και είναι, κουρασμένος. Δεν φοράει γραβάτα παρά μόνο στις επίσημες επαφές του (κυρίως στο εξωτερικό), και μοιάζει να μην επιμελείται πολύ πλέον την εμφάνισή του. Η κρίση και η καθημερινη σκληρή διαχείρισή της έχει αφήσει πάνω του το αποτύπωμά της, και είναι εμφανές…