Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας προκάλεσε η επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης γνωστοποιώντας ότι παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής, λόγω κατάληψης των εργαζομένων στους δήμους.

Η εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στις γειτονιές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ, Νίκος Χιωτάκης, ζητά την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τονίζει ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης αποτελεί έσχατο μέσο.

«Η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα. Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση με την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων, τη μείωση του προσωπικού και την απαξιωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης κατανοώ τα περισσότερα των αιτημάτων τους» τονίζει ο κ.Χιωτάκης.

«Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται, η λύση πρέπει να δοθεί με ειλικρινή διάλογο. Οι καταλήψεις είναι ακραία ενέργεια και πράγματι εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία» συνεχίζει ο κ. Χιωτάκης.

«Προτείνω να ξεκινήσει σήμερα διάλογος με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της Π.Ε.Δ. Αττικής Δημάρχου Αγ. Αναργύρων Νίκου Σαράντη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφύγουμε το κουκούλωμα των πραγματικών προβλημάτων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που είναι το έσχατο μέσο» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από