Στα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που υποβαθμίστηκαν συγκαταλέγονται οι Lloyds TSB Bank Plc, Santander UK Plc και Co-Operative Bank Plc, οι οποίες είδαν την πιστοληπτική τους ικανότητα να υποχωρεί κατά μία βαθμίδα.

Κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίστηκαν οι RBS Plc και Nationwide Building Society, ενώ οι επτά μικρότερες τράπεζες υποβαθμίστηκαν από μία έως πέντε βαθμίδες. Η Clydesdale Bank, συγκεκριμένα, υποβιβάστηκε στο επίπεδο A2 με αρνητική προοπτική.

«Οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει, καθώς και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις βρετανικές αρχές συνάδουν στο συμπέρασμα ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τις πιθανότητες στήριξης των τραπεζών σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Moody's.

Ωστόσο, ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι η υποβάθμιση των συγκεκριμένων τραπεζών «δεν αντανακλά την επιδείνωση στην ευρωστία του τραπεζικού συστήματος».

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές των βρετανικών τραπεζών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με τη RBS και τη Lloyds να κάνουν βουτιά 3,8% και 3,36% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από