«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πρωτάθλημα 13 ομάδων, αν η 14η ΚΑΕ δεν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής Βασίλης Οικονομίδης, που παρά τις πιέσεις που άσκησε από τον Αύγουστο δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την τήρηση των προθεσμιών από πλευράς της ΕΕΑ.

Χθες η Επιτροπή εξέδωσε άδεια στις πέντε από τις έξι ΚΑΕ που είχαν εκκρεμότητες (ΠΑΟΚ, Καβάλα, Πανιώνιος, Μαρούσι και ΚΑΟΔ) και έδωσε νέα προθεσμία για την Πέμπτη (6/10) στην ΚΑΕ Πανελλήνιος, ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. «Εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Ελπίζουμε θα συμβεί αυτό την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διενεργήσουμε την κλήρωση με 14 ή με 13 ομάδες. Αν όμως η ΕΕΑ αφήσει σε εκκρεμότητα τον φάκελο της ΚΑΕ Πανελλήνιος, θα κάνουμε την κλήρωση με 14 ομάδες με την επιφύλαξη ότι μπορεί μια ομάδα να μη λάβει μέρος. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε με 13 ομάδες αν μία δεν πάρει την άδεια», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος απειλούσε πως η διοργανώτρια Αρχή θα προχωρήσει με όσες ομάδες αδειοδοτηθούν μέχρι τις 3/10. Εκ του αποτελέσματος όμως αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο χέρι του ούτε έχει τη βούληση να έρθει σε ρήξεις και ουσιαστικά να αναλάβει ο ΕΣΑΚΕ τον ρόλο που η Πολιτεία έχει δώσει στην ΕΕΑ.

Η Επιτροπή ζήτησε από την ΚΑΕ Πανελλήνιος να προσκομίσει την Πέμπτη μπίζνες πλαν και ισολογισμό τριετίας. Συνολικά ζητά από 10 βασικούς μετόχους ισάριθμα ποινικά μητρώα και φορολογικές ενημερότητες.