Βραδιά βιβλίου, BookNight αγγλιστί, είναι ο τίτλος μιας πρωτότυπης εκδήλωσης στη Στοά του Βιβλίου την Πέμπτη όπου, αντί εισιτηρίου, οι προσερχόμενοι θα πρέπει να δίνουν ένα τουλάχιστον βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους. Οι Χρήστος Θηβαίος, Νατάσα Μποφίλιου και Ελένη Τσαλιγοπούλου θα είναι εκεί για να τραγουδήσουν. Οι Γιώργος Αμυράς, Νίκος Ορφανός, Φώτης Σεργουλόπουλος θα φέρουν εκεί το αγαπημένο τους βιβλίο. Ενώ παρόντες θα είναι και οι κομίστες της ομάδας Comicdom, δηλαδή οι Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Γιώργος Μπότσος και Αλεξία Οθωναίου.

Τη βραδιά οργανώνουν τα καταστήματα Public με σκοπό τη συγκέντρωση βιβλίων που θα πάνε σε ιδρύματα που τα χρειάζονται: στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, στο Χατζηκυριάκειο, στο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στο Σισμανόγλειο και στο Γηροκομείο Αθηνών.

Αντίστοιχη εκδήλωση, η αλυσίδα οργάνωσε ώς τώρα μόνο στο κατάστημα του Βόλου, όπου συγκεντρώθηκαν κάποιες εκατοντάδες βιβλία. Ταυτόχρονα έχει οργανώσει και τρεις εκδηλώσεις ανταλλαγής βιβλίων – στο Σύνταγμα ανταλλάχθηκαν περίπου 500 τίτλοι.

Τα Public, βοηθούντων και των παράλληλων αυτών δράσεων, έχουν καταφέρει να καταστήσουν το βιβλίο σημαντικό κομμάτι της εμπορικής τους δραστηριότητας καθώς οι πωλήσεις βιβλίων αποτελούν πλέον το 25% του συνολικού τους τζίρου.

Στις ιδέες προώθησης του βιβλίου που έχουν υιοθετήσει είναι και μια «καινοτόμος», όπως λένε οι άνθρωποί τους, «κοινότητα που δεν υπήρχε ώς τώρα στην Ελλάδα». Ο λόγος για το Public Book Friends στο facebook που απέκτησε, σε τέσσερις μήνες λειτουργίας, πάνω από 9.100 μέλη. Πρόκειται για διαδραστική ιντερνετική έκφραση αφού εκεί μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του «ράφι» με βιβλία που έχει διαβάσει και του άρεσαν, όπως και με βιβλία που θα ήθελε να διαβάσει.