Πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους δήλωσαν σήμερα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών και μέχρι να καταβληθεί η έκτη δόση του δανείου στήριξης.
 

Νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ψηφίσθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτρέπει τη χρήση πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου.

Με δεδομένη, πλέον, την καθυστέρηση καταβολής της έκτης δόσης αναμένεται να αξιοποιηθεί και αυτή η πηγή για την καταβολή μισθών και συντάξεων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα, με την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους μπορούν να προβαίνουν σε παροχή εγγυήσεων προς κράτη, διεθνείς οργανισμούς ή άλλους αποδέκτες και γενικά σε κάθε ενέργεια αναγκαία για την εφαρμογή αποφάσεων της Ευρωζώνης που αφορούν τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Ομοίως, αναφέρεται πως για τα παραπάνω κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ρυθμίζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στο ενδεχόμενο χρήσης των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν αναφερθεί και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα εξετάσθηκε και στο πρόσφατο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από