Οι μεγάλες εκπτώσεις αποτελούν πλέον μια παγιωμένη πολιτική των αντιπροσωπειών αυτοκινήτου που δίνουν την ευκαιρία στους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν το μοντέλο της αρεσκείας τους σε πολύ οικονομική τιμή. Το κέρδος του αγοραστή γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αρκεί να συνδυάσει την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου με το κρατικό όφελος της απόσυρσης που θα ισχύει ώς το τέλος του 2011.

Στο «τοπίο» των προσφορών κυριαρχούν τα άφθονα δώρα – κυρίως σε εξοπλιστικά πακέτα – ενώ ελάχιστα είναι τα άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα. Για παράδειγμα στο χρηματιστήριο των προσφορών και των εκπτώσεων ένα μικρομεσαίο μοντέλο μπορεί να αποκτηθεί με συνολικό οικονομικό όφελος ώς και 2.000 – 3.000 ευρώ, αρκεί να αποσύρετε και το παλιό σας αυτοκίνητο.

Πάντως, οι εκπτώσεις στις περισσότερες αντιπροσωπείες ισχύουν και χωρίς την απαραίτητη απόσυρση του παλιού αυτοκινήτου σας. Στα μικρά μοντέλα πόλης οι εκπτώσεις αρχίζουν από 500 ώς και 1.000 ευρώ. Στα μεγάλα οικογενειακά μοντέλα το όφελος μπορεί να ξεπεράσει και τις 5.000 ευρώ ενώ σε συγκεκριμένες εκδόσεις (όπως στην Audi) δίνεται ως κίνητρο η αγορά ενός πλούσιου εξοπλιστικά μοντέλου χωρίς καμία επιβάρυνση για τον υποψήφιο αγοραστή (τα μεσαία μοντέλα της Audi A4 και A5 έχουν όφελος από 4.300 ώς και 7.500 ευρώ).

Οι εκπτώσεις και οι προσφορές δεν ισχύουν μόνο στα μοντέλα βενζίνης αλλά και στα ντιζελοκίνητα που, δειλά δειλά, αρχίζουν να μπαίνουν στο πλάνο το προωθητικών ενεργειών.

Αρκετές φίρμες δίνουν δωρεάν την επέκταση της εγγύησης ενώ η οδική βοήθεια θεωρείται παγιωμένη προσφορά για τα περισσότερα μοντέλα.