Η «έμπνευση» του Νίκου Αναστόπουλου να δώσει φανέλα βασικού στην τελευταία (και πιο ανέτοιμη) μεταγραφή του ΟΦΗ – τον Μίρνες Σίσιτς – στο τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη, όχι μόνο απέδωσε, αλλά αποδείχθηκε καθοριστική! Ο σλοβένος επιθετικός αποδείχθηκε «χρυσός σκόρερ» του ΟΦΗ και οδήγησε τους Aσπρόμαυρους στη νίκη με 1-0. Το γκολ του τεχνίτη εξτρέμ στο 30′ έμελλε να είναι και το μοναδικό σε μια αναμέτρηση που ήταν πραγματικό… ντέρμπι. Είχε ρυθμό, πάθος, δυνατές μονομαχίες, αλλά και καθαρό νικητή. Ο ΟΦΗ πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς αφού είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι, είχε την ουσία και γενικά έδειξε να «θέλει» περισσότερο, απέναντι σε έναν Εργοτέλη που έμεινε και πάλι άκαπνος. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου παρ’ ό,τι μπήκε δυνατά και στα δυο ημίχρονα, αναλώθηκε σε μια «φλύαρη» υπεροχή στο διάστημα που κυκλοφορούσε την μπάλα, χωρίς ουσία και χωρίς δημιουργία στο παιχνίδι της.

Η αναμέτρηση προσέφερε καλό θέαμα στους 6.000 και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν στο Γεντί Κουλέ, σε μια ιδανική ατμόσφαιρα για ποδόσφαιρο…

Ο ΟΦΗ είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και περισσότερα τέρματα, αλλά ο Εργοτέλης είχε και πάλι σε μεγάλη μέρα τον γερμανό τερματοφύλακα Πίρσον, ο οποίος είπε «όχι» στο σουτ του Σουμπίνιο στο 19′ και στον Παπουλή στο 90′. Η ομάδα του Αναστόπουλου είχε δυο ακόμη μεγάλες στιγμές για να σκοράρει με τον Σουμπίνιο στο 48′ και τον Παπουλή στο 63′.

O Νίκος Αναστόπουλος χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΟΦΗ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια. Οπως είπε «ήταν μια δίκαιη και σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Κρατάμε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς. Συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια. Είμαστε μια νέα ομάδα». Ο Αναστόπουλος αναφέρθηκε και στην κριτική που του έγινε μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη. Οπως είπε «κάποιοι παίκτες ήρθαν αργά και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για μας. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη. Εχουμε πολλά να δώσουμε. Ποτέ δεν ζήτησα δικαιολογίες, έναν χρόνο που είμαι εδώ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έτοιμη ελληνική ομάδα».

Ο Νίκος Καραγεωργίου στάθηκε στην άσχημη παρουσία του επιθετικού κομματιού της ομάδας του, δήλωσε ότι περίμενε περισσότερα από τους έμπειρους παίκτες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μεταγραφική κίνηση, από τις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί.

n Πριμ 10 χιλ. ευρώ για τη νίκη τους έλαβαν οι παίκτες του ΟΦΗ.