Σήμερα το πρωί, ένας 83χρονος βρέθηκε από οικιακή βοηθό δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του, στην οδό Βερανζέρου, στην Κερατέα.

Ο ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο πάτωμα με τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στις 5 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε καφενείο στην Καλλιθέα και ανάγκασαν τους θαμώνες να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν πάνω τους και τα κινητά τους τηλέφωνα. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Μια ώρα νωρίτερα, πέντε άτομα, που επέβαιναν σε ΙΧ και μοτοσικλέτα λήστεψαν βενζινάδικο της ΕΚΟ στη λεωφόρο Αθηνών στο Περιστέρι. Ο επιβαίνων στη μοτοσικλέτα, απείλησε με πιστόλι τον υπάλληλο και ο ίδιος με τους συντρόφους άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκαν.

Στις 10 χθες το βράδυ, δύο άλλοι ένοπλοι άρπαξαν 900 ευρώ από τον υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην οδό 25ης Μαρτίου στην Κηφισιά και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σε βενζινάδικο έγινε τα ξημερώματα και στη Θεσσαλονίκη, σε πρατήριο που βρίσκεται επί της οδού Φλέμινγκ στην περιοχή της Τούμπας. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν το πρατήριο και με την απειλή όπλου και αιχμηρού αντικειμένου, αλλά και τη χρήση βίας κατά του υπάλληλου, απέσπασαν 1.730 ευρώ. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.