Συμβόλαιο θανάτου είχε αναλάβει να εκτελέσει 31χρονος Αλβανός, ο οποίος ήρθε στη Ρόδο από τα Μέγαρα προκειμένου να δολοφονήσει 44χρονο γνωστό επιχειρηματία που διατηρεί εστιατόριο στην περιοχή της Μεσαιωνικής Πόλης.

Η σύλληψη του Αλβανού έγινε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και ύστερα από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του ένα περίστροφο και 21 φυσίγγια. Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο Αλβανός ομολόγησε ότι του είχε ανατεθεί από 43χρονο που εργάζεται ως υπάλληλος στον Δήμο Ρόδου να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με τον οποίο «είχε οικονομικές διαφορές», όπως είπε. Η αμοιβή του για την πράξη αυτή θα ήταν 12.000 ευρώ.

Προχτές το βράδυ στην περιοχή του Αρχαίου Σταδίου κλείστηκε το κρίσιμο ραντεβού του Αλβανού με τον εντολέα του προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου και όταν έγινε η συνάντηση επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Είχε προηγηθεί πάντως τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, ο δημοτικός υπάλληλος δεν είχε δώσει στον Αλβανό το πραγματικό του όνομα, αλλά ψευδώνυμο. Κατά την σύλληψη τους από τους αστυνομικούς στην κατοχή του δημοτικού υπαλλήλου βρέθηκαν μεταξύ άλλων απόκομμα εφημερίδας με την φωτογραφία του υποψήφιου θύματος, ένα χειρόγραφο σημείωμα με τον τρόπο εκτέλεσης του σχεδίου της δολοφονίας, σχεδιάγραμμα της κατοικίας του υποψήφιου θύματος και απόκομμα από ένταλμα τραπέζης για χρηματικό ποσό 12.000 ευρώ που – όπως ειπώθηκε – θα εισέπραττε ο Αλβανός μετά την εκτέλεση του συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι μεταξύ του 43χρονου και του επιχειρηματία υπάρχει πολυετής διαμάχη που αφορά το εν λόγω εστιατόριο, στο οποίο ο πρώτος φέρεται να διατηρεί ένα ποσοστό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από το 2007 εκκρεμεί κατηγορία εις βάρος του δημοτικού υπαλλήλου για απόπειρα ανθρωποκτονίας του ίδιου επιχειρηματία, όταν επεχείρησε να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητό του. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει και έναν 37χρονο ημεδαπό, κάτοικο Ρόδου, ο οποίος φέρεται να έχει συστήσει τον Αλβανό στον 43χρονο δημοτικό υπάλληλο.Ο 37χρονος δεν έχει συλληφθεί λόγω παρελεύσεως του Αυτοφώρου, αλλά οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην υπόθεση. Πάντως και οι δύο συλληφθέντες ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι «δεν ήθελαν να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία, απλώς να τον εκφοβίσουν». Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο ο Αλβανός να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.